Melk Pilavı hangi yöreye aittir?
Melek Pilavının hangi yöreden olduğu bilinmemektedir. Pilavı yapmak için 2,5 su bardağı et suyunu bir tencereye alıp tuz ve şekeri ilave edip kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyin ve karıştırın. Sebzeleri ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 3-4 dakika pişirin, ardından 3-4 dakika daha pişirin.
Angel Rice diyette yenir mi?
Beyaz pirince göre daha fazla lif içerdiğinden, diyet yapan veya kilo almak istemeyen kişilere tam tahıllı pirinç yemeleri önerilir. Pirinç pilav olarak kullanıldığında lif değeri daha az olan bir yemek haline gelir.
Bu yemeğin protein, lif ve yağ açısından zengin olduğu bilinmektedir. 2.000 kalorilik bir diyete dayalı olarak, bir porsiyon günlük protein ihtiyacının %211,3’ünü, günlük lif ihtiyacının %167,8’ini ve günlük yağ ihtiyacının %125,3’ünü karşılar. Diyette porsiyon kontrolü ile alınabilir.
Bir sedir meleğinin yanında ne gider?
Melek pirincin yanında bir ok olması güzel olurdu. Bu yemekler başlıca;
· sultan çorbası
· mercimek ile kabak
· melek pirinç
· Orijinal Kıbrıs tatlısı
· Etli beyaz fasulye yahnisi
· nohut
· iyi kalpli
· Patlıcan musakka.
· bezelye;
· Kızarmış tavuk
· Zeytinyağlı kuru fasulye
· kuru köfte
olarak sıralanabilir
Angel Rice ısıtılabilir mi?
Öte yandan pirinç, oda sıcaklığında bir günden daha kısa sürede gıda zehirlenmesine yol açabilecek kadar bozulabildiği için pişirildikten sonra birkaç saat içinde mutlaka buzdolabına konulması gereken bir gıda olarak biliniyor. Bazı gıdalarda ve toprakta bulunan bu bakteriler, gıda kaynaklı hastalıklara ve gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Pişirme sırasında ölmeyen bakteriler, pirinç oda sıcaklığında olduğu sürece çoğalmaya ve gelişmeye devam eder. Bu nedenle pirinci yediğimiz kadar pişirmek ve tekrar ısıtmamak esastır.
Angel Rice’ın malzemeleri nelerdir?
Pirinç ve et birlikte gerçekten iyi uyum sağlar. Türk mutfağının en güzel etli pilav çeşitlerinden biri olan Melak Pilavı tarifi şu şekilde sıralanabilir:
· Nohut, bezelye, mantar ve eti ayrı kaplarda haşlamanız gerekiyor.
· Havuçları rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
· Pirinç yarım saat sıcak suda bekletildikten sonra iyice yıkanmalıdır.
· Tereyağını tavada eritip haşlanmış etleri tencereye alın.
· Eti birkaç kez çevirdikten sonra su, tuz, şeker, defne yaprağını ekleyin ve suyun kaynamasını bekleyin.
· Kaynayınca defne yaprağını çıkarın ve pirinci ekleyin ve karıştırılmalıdır.
· Haşlanmış nohut, bezelye, mantar ve rendelenmiş havuç da eklenmelidir.
· Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilmelidir.
· Pirinçler kuruyunca altını kapatıp kağıt havlu ile kapatıp dinlenmeye bırakmak gerekiyor.
· Pirinci servis etmeden önce iyice karıştırılmalıdır.
Melek pirinci için gerekli malzemeler ise;
· 1 su bardağı pirinç pilavı
· 200 gram haşlanmış et, küpler halinde kesin.
· 1/2 su bardağı haşlanmış nohut.
· 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye.
· 1 orta boy haşlanmış havuç
· 6 küçük haşlanmış mantar.
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 2 küp şeker
sıralanabilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın