Mehani pirinci adı nereden geliyor?
Aslında asıl adı Roo Pilav’dır. İçindeki malzemeler çalınarak pişirildiği için meyane pilavı adını vermişler. Daha sonra kültürler değişti ve meyhane adını aldı. Günümüzde pek çok ismin anlamı ve ilk kullanılış şekli farklıdır. Mihani pilavı da bu özelliklere sahiptir. Genellikle iç malzemesi ile farklı bir tat verdiği ve diğer Norma pirinçlerine göre pişme süresi daha uzun olduğu için mian denilmektedir. Mutfağımızda her zaman bulunmasa da özel günler için yapılan lezzetli pilav yemekleri arasında yer alır.
Mehani pirinci kilo aldırır mı?
Pirincin besin değeri karbonhidrat olduğu için insan vücudunda kilo alma potansiyeli yüksektir. Meyhane pirincinin ana maddesi pirinç olduğu için kilo alma avantajına sahiptir. Fazla tüketilmemek şartıyla en fazla beş yemek kaşığı yemekle vücudun kilo almayacağı bilinmektedir.
Evde kendiniz yaparsanız, yağ içeriği ve diğer maddeleri daha küçük miktarlarda koymak koşuluyla, kalori sayarak çok fazla kalori almazsınız. Ancak, kelimenin tam anlamıyla yağlı olan ve dışarıdaki restoranlarda bulunan birçok malzemeyi içeren pub pirincinin kalorisi yüksektir. Eğer bu enerjiyi yakamazsanız, size yağ ve ağırlık olarak geri dönecektir.
Mihan pirincinin su oranı ne kadar olmalıdır?
Mihan Pilavı diğer pilavlar gibi birebir yapılmaz. İçerdiği maddeler nedeniyle suyu çok çeker ve su konusunda çok talepkardır. Bir pilav kalıbına bir bardak pirinç koyarsanız, dolgu ile birlikte üç bardak su kıvamına gelecektir. Tam olarak yapılırsa diğer malzemelerin ve pirincin hala çiğ kalması mümkündür. Diğer pilavlar yapışık ve sade olduğu için birebir olması onları daha yapışkan yapıyor.
Pirinç tavernası sulu mu?
Bu pilav diğer pilavlardan farklı olmalı ve ana yemek olarak kabul edildiğinden sulu olmamalıdır. Eğer cıvık olursa kıvamı olmaz ve tatlar karışır. İçinde domates ve diğer sebzeler gibi yiyeceklerin bulunması aslında pirince su içeriğini verir. Daha fazla su eklemek pirincin tadını bozar. Pirinç orta kıvamda, ne sert ne de sulu.
Bulgur tanesi görülmeli ve kırmızımsı rengi tüm tabağı kaplamalıdır. Meyhane pilavı yapmanın bazı şartları vardır. Öncelikle bu kırmızı rengin doğru yerde olması gerekir. Bileşenler tamamen aynı olmalıdır. Asla pirinçten yapılmaz. Bulgur ana malzemesidir. Uygulanırsa pirinciniz bozulmaz.
Mahani pirincindeki baharatlar nelerdir?
Kırmızı biber, acı biber, hafif kimyon, karabiber ve kişniş ekstra lezzetli hale getirir. Pilav baharatları eklendiğinde tam anlamıyla bir pilav barı olur. Pilavda baharat yoksa bu pilavdan meyhane pilavı olmaz. Bu nedenle baharatlar bu pirinçte çok önemli bir yer tutar. vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın